Opbouw en veiligheid

chevron-down-solid
chevron-down-solid
Waar vind ik de montagehandleiding voor de opbouw van FATMOOSE speeltoestellen?

De montagehandleiding ontvang je bij je bestelling in de bijgeleverde schroevenzak. Mocht deze toch ontbreken, neem dan contact op met onze klantenservice via ons contactformulier. Wij sturen je de handleiding zo snel mogelijk toe.

chevron-down-solid
chevron-down-solid
Hoe veel tijd neemt de opbouw van een FATMOOSE speeltoestel gemiddeld in beslag?

Uit ervaring kunnen wij zeggen dat de opbouw samen met een behulpzaam iemand en met behulp van de gedetailleerde montagehandleiding vrij snel lukt: Bij benadering en afhankelijk van je doe-het-zelf vaardigheden heb je ongeveer 6 uur (het in beton storten is hierin niet meegerekend) nodig voor onze kleinste speeltoestellen. De tijd die je nodig hebt om de ankers in beton te storten is hierin niet meegerekend. Voor de grootste speeltoestellen raden wij je aan om hulp te vragen. Twee helpers zijn in de regel genoeg. Dan ben je binnen 8 uur klaar. En als je vrienden er toch zijn, dan kunnen ze gezellig blijven eten.

chevron-down-solid
chevron-down-solid
Heb ik nog extra gereedschappen nodig voor de montage van het speeltoestel?

De planken en de balken zijn al gezaagd en de benodigde schroeven en afdekmaterialen zijn tevens bij de levering inbegrepen. De volgende gereedschappen heb je nodig voor de montage:

Accuboormachine Waterpas Rubberhamer Winkelhaak Steeksleutelset

Tips: Zorg ervoor dat je de juiste bitmaat gebruikt bij het bevestigen van de meegeleverde schroeven om voortijdig roesten en beschadigingen te voorkomen. Boor de gaten, voor het indraaien van de schroeven, voor. Dit minimaliseert het risico op beschadiging van de schroeven.

chevron-down-solid
chevron-down-solid
Wanneer contacteer ik een montageservice?

Wees er zeker van dat de bestelling compleet geleverd is en dat er niets ontbreekt, voordat je een montageservice contacteert. Dit bespaart je tijd, geld en moeite en de medewerkers kunnen ontspannen aan de slag gaan.

chevron-down-solid
chevron-down-solid
Hoe monteer ik de wateraansluiting aan mijn glijbaan?

Voor de montage heb je een boormachine voorzien van een boor met een diameter van 4 mm en een minimale lengte van 5 cm nodig. Tevens heb je fijn schuurpapier nodig om overtollig boorgruis en scherpe kantjes aan de bovenkant van de glijbaan licht op te schuren. Voor de aansluiting heb je een tuinslang 1/2" en bijbehorende slangklem nodig.
Let op! Alleen onze golfglijbanen van 175 cm, 220 cm en 300 cm zijn voorzien van een wateraansluiting.

Wateraansluiting

Aan de achterzijde van de glijbaan vind je een aansluitpijp die de plaats van de wateraansluiting aangeeft. Steek de boor van onderen door de buis en begin met boren. De resulterende bramen kunnen worden verwijderd door de punt van de boorkop te fixeren. De resterende schilfers kunnen voorzichtig met het fijne schuurpapier worden bijgeschuurd. Tip: Oefen bij het schuren niet te veel druk uit om krassen op de glijbaan te voorkomen. Schroef vervolgens de tuinslang (1/2") op de aansluiting en fixeer deze vervolgens met de slangklem. Nu kan de waterpret beginnen!

chevron-down-solid
chevron-down-solid
Welke ondergrond is het meest geschikt voor FATMOOSE speeltoestellen?

Je kunt het speeltoestel het beste op een vlakke ondergrond opbouwen. Gras- en zandvlaktes met genoeg plek om het speeltoestel heen zijn hiervoor het meest geschikt. Bij een harde ondergrond zijn rubberen tegels aan te bevelen.

chevron-down-solid
chevron-down-solid
Hoe kan ik het speeltoestel in de bodem bevestigen?

Ook als je speeltoestel er veilig en stabiel uitziet: om de veiligheid van jouw kinderen te waarborgen, raden wij aan om elk speeltoestel in de grond te verankeren. Door dit te doen, wordt de stabiliteit van het speeltoestel of van de schommel verhoogd. Alle ankers worden aan de palen van het speeltoestel vastgeschroefd en zijn afhankelijk van het soort ankers dat je kiest niet zichtbaar. Over het algemeen raden wij aan om elke paal die de bodem raakt te verankeren. Ladders en klimwanden moeten evenals met twee ankers vastgezet worden. Verdere informatie vind je in de desbetreffende artikelomschrijving.

Tip: onze grondankers zijn geschikt voor elke toren.

chevron-down-solid
chevron-down-solid
Welke ankers zijn het beste en zijn deze bij de bestelling inbegrepen?

De ankers moet je los bij het speeltoestel bestellen. Deze zijn niet inbegrepen. Bekijk eens de productpagina van jouw product. Hier geven wij advies over het soort en aantal ankers die wij voor jouw speeltoestel aanbevelen.

swipe
Beweeg de tabel
SolidRoot Hoekenanker SimpleRoot Grondanker QuickRoot Grondanker
Vierkante palen / Schuine ladders
check-green
check-green
check-green
Geschikt voor schommelpalen?
check-green
check-green
x-mark
Losse, korrelige bodem?
Altijd in beton vastzetten
check-green
check-green
check-green
Vaste, stenen bodem?
In beton vastzetten optioneel, maar aan te raden
check-green
check-green
x-mark
Montage tips
 • Eenvoudigste montage*
 • In beton vastzetten
 • Eenvoudige montage*
 • In beton vastzetten
 • Eenvoudige montage
 • Draaien of in beton vastzetten
Stabiliteit
 • Extreem stabiel en zeker
 • (Premium)
 • Zeer stabiel en zeker
 • (Premium)
 • Stabiel en zeker
 • (Standaard)

*Aanbeveling: montage aan de binnenzijde, anker van de buitenkant niet zichtbaar.

chevron-down-solid
chevron-down-solid
Hoe betonneer ik de ankers van het speeltoestel het beste in?
chevron-down-solid
chevron-down-solid
Moet ik bij het opbouwen rekening houden met een veiligheidsafstand?

Obstakels zoals bomen, heggen of muren storen niet alleen bij het spelen, maar vormen ook een groot risico op letsel. Daarom adviseren we een veiligheidsafstand van minstens 2 meter rond het hele speeltoestel aan te houden, zodat veilig en onbezorgd speelplezier kan worden gegarandeerd. Bepalend is altijd het buitenste punt, of de buitenste paal van het speeltoestel of de schommel.

chevron-down-solid
chevron-down-solid
Hoeveel rubberen tegels heb ik nodig en waar moet ik deze plaatsen?

Om het risico op verwondingen te verminderen, bevelen wij rubberen tegels aan. Onze rubberen tegels hebben een oppervlakte van 50x50 cm. Wij bevelen het volgende aan:

 • 2 stuks voor elke glijbaan
 • 4 stuks voor elke klimwand/-ladder
 • 4 stuks onder elke klimtouw/-net
 • 4 stuks onder elke knoopladder
 • 6 stuks voor elk schommelzitje

SurfSwing: 4 extra tegels
TowerSwing: 12 extra tegels

Matten

chevron-down-solid
chevron-down-solid
Wat is de FATMOOSE montageservice en wat hoort er allemaal bij deze service?

Je wilt graag een nieuw speeltoestel, maar je hebt geen tijd om hem zelf op te bouwen? Geen probleem, de sterke mannen van Viking Montage regelen dit voor je! Nadat je je bestelling in onze shop hebt afgerond, stuur je een e-mail naar [email protected] om de mannen de opdracht te geven om het speeltoestel op te bouwen. Meer informatie over deze montageservice en de daarmee gepaard gaande kosten vind je hier: Montageservice